Vi har coating för alla typer av skydd på metalldelar...

Följ oss på Facebook för löpande nyheter samt erbjudanden!


Läs alltid våra leveransvillkor under FAQ innan ni skickar gods till oss!!
Dom flesta har hört talas om coating på grenrör och kolvar, men det är långt ifrån bara där coating har sitt användningsområde. Vi behandlar alla motordelar och även andra metalldelar med keramisk coating. Coating finns för de flesta applikationer gällande motordelar. Vi är Sverige representant för Techline´s sortiment av coating vilket innebär att vi kan leverera coating för de flesta ändamål.

Har du kromade rör på din MC men vill minska risken för att dom blir blånerade, eller rostfritt med vill minimera den brun/gula beläggningen som kommer. Kontakta oss för invändig coating. Invändigt coating hindrar att ytan ändras samt ger samtidigt mindre värmestrålning från rören.

Cermakrome coating används på grenrör och andra detaljer typ fram och bakvagnsdelar. Denna coating är ej rekomenredad för turbobilar då den inte tål de extrema temperaturer en turbo ger utan lämpar sig bäst för NA motorer.









Värmespärrande coating som skyddar genom att spärra värmen från att gå igenom godset. Denna typ av coating är mest använd på grenrör, downpipes och turbinhus för att hålla värmen inne i röret, vilket medför högre gashastighet samt att skydda omgivande detaljer i motorrummet. Andra typer av värmespärrande coatingar används internt i motorn på t.ex. kolvtopp, ventiler samt i förbränningsrum för att minska risken för spikningar. De flesta värmespärrande, eller TBC(Thermal Barrier Coating) coatingar, tål över 700 grader och i vissa fall som t.ex. på avgasdelar på turbobilar används en coating som tål över 1000 grader konstant.

Värmeavledande coating används på ställen där man vill ha en bättre kylning av godset. Vanliga applikationer är bromsok, kylare, oljetråg etc. Denna är halvmatt svart och ger ett hållbart skydd både mot oxidation och oli ka kemiska vätskor, den påverkas t.ex. inte alls av bromsvätskespill.

Det finns också rent smörjande coatingar för att öka bärigheten på oljefilmen i motorn. Används på kolvkjolar, ventiler och lager av alla slag för att hålla kvar oljefilmen bättre och förstärka ytan. Denna coating används även i de fall man vill hindra materialet att försvagas genom växlande värme/kyla, t.ex. ventilfjädrar. Coating kan även läggas på alla metalldelar man vill ha ett hållbart värmetåligt skydd mot oxidation.

U töver coat in g kan vi äve n utföra blästri n g i skåp antingen med aluminiumsilikat eller liknande för grovrengöring eller glas/stål kulor för finrengöring, polering och pening av metalldelar.


Vi får ofta frågan om coating finns i lite mer spännande färger , och s var et är att nej, tyvärr så best äms färgen oftast av den kem iska samm ansättni ng som är avgörande för c o atingens funktion. Så kontentan är att det finns svart och silver, och en del standardfärger som tyvärr är ganska b leka i färgen. Oftast är man bunden till e n vi ss färg beroende på vilken funktion och vilken del som ska coatas så valet blir oftast bara en färg.

Därför har vi nu valt att även kunna erbjuda pulverlackering av delar som inte är i behov av coatinge ns värmespärrande, värm eavledande eller smörjande f örmåga ut an mer av e tt oslagbart s kyd d mot rost, slag och lösningsmedel. Läs mer om detta under "Pulverlack"